Hírek

Egyesül a négy makói kézilabda klub


Korom András – Makó
Már a második megbeszélést tartotta tegnap délután a négy makói kézilabda klub, a Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület, a Makói Utánpótlás Kézilabda Club, a Makói Kézilabda Club és az Onion City vezetősége.

Az már az első alkalommal eldőlt, hogy a négy klub a jövőben egyetlen egyesületként működik majd. Hogy milyen névvel és kik lesznek a vezetőségében, abban azonban még nem egyeztek meg.

Megbízható forrásokból úgy tudjuk, hogy az MNKSE befogadónyilatkozatát elfogadva valószínűleg abba olvad bele a másik három. Hírportálunk információi szerint máris felmerült, hogy hosszútávon akár Makói Kézilabda Klub néven működhet majd az egyesület.

A négy klub – mely külön is pályázik a működésükhöz szükséges támogatásokra – egyesülésének igencsak nagy a tétje. Mégpedig az, hogy közös pályázat révén összejön annyi pénz, hogy fel lehessen újítani a 15 éves Erdei János Városi Sportcsarnokot. Az egyesülés előnye, hogy azzal 100 fölé emelkedik az utánpótlás versenyzők létszáma, ez pedig előnyt élvez a támogatások elbírálásánál.

A Makovecz Imre tervezte épület egyébként csöppet sincs jó műszaki állapotban – mint arról nemrégiben Czirbus Gábor és Márton Imre közös sajtótájékoztatóján szó esett  – a tető például beázik. Az idei újévi koncert közönségének egy része ezért a benti műsor közben a hóesést is élvezhette, de előfordult már, hogy meccs közben kellett feltörölni a pályát a bezúduló eső miatt. A világítást is felújítanák, ugyanis a jelenlegi égők cseréjét másfél évente 1,5 millióért végzik. Ezért szeretnék korszerű LED-es világítótesteket felszerelni és ki is festetnék a mára megkopott falakat. A csarnokban ugyanis szalagavatókat, civil egyesületi programokat is rendeznek. Ráadásul fontossá vált az épület elavult vízvezeték rendszerének felújítása is. Mindezek a becslések szerint több mint 50 millióba kerülnek.

A klubvezetők és az ügyben közvetítő Czirbus Gábor alpolgármester egyébként április 27-én újabb megbeszélést tartanak a fúzió ügyében, akkor kellene megválasztani az új közös egyesület vezetőséget is. Ezt megelőzően az egyesületek külön-külön is összeülnek, s hoznak határozatot ez ügyben.

Az idő mindenesetre sürgető, hiszen a sportcsarnok felújításával és az egyesületek működésével kapcsolatos TAO-s pályázatot április 30-ig kell beadni.