Makó

Végképp lezárult a makói gyepmester elleni per


D. Andrást azzal gyanúsította az ügyészség, hogy 2012. szeptember és 2012. október között  – pontosan meg nem határozható időközönként és időpontokban – indokolatlanul bántalmazott a makói gyepmesteri telepen elhelyezett kutyák közül legalább ötöt úgy, hogy az állatokat közvetlen közelről fejbe lőtte egy, a nyomozás során be nem azonosított lőfegyverrel. A lövésektől a kutyák rövid időn belül elpusztultak. A vádlott a vonatkozó jogszabályi előírások megszegésével, kábítás nélkül oltotta ki legalább 5 kutya életét.

A Makói Járásbíróság – mint ahogy arról beszámoltunk – március 30-i tárgyaláson hozott ítéletében felmentette a volt gyepmester az ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vád alól.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a tetemek hiányában nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani azt, hogy a kutyák lőtt seb következtében pusztultak el, illetve hogy a vádlottat az állatok elpusztulásáért terheli-e felelősség. A vádlott következetesen tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, amelyet a meghallgatott tanúk vallomásai és a beszerzett szakvélemények nem tudtak érdemben megcáfolni.

Az ügyész az ítélet kihirdetésekor 3 nap gondolkodási időt kért. Mint megtudtuk, végül nem fellebbezett, így D. András  jogerősen felmentették a vád alól.