Hírek

Szombaton játszanak a makói csapatok


Kozserán Beáta – Makó

Esély a győzelemre

Szombaton fél ötkor kerül sor a Makó FC és a Mártély SK összecsapásra, az Erdei Ferenc téri Sportpályán. A tabella jelenlegi állása alapján a makói alakulat a mérkőzés esélyese. Egy esetleges papírforma győzelem után Frank Csaba tanítványainak reális esélye adódhat a középmezőnyhöz való felzárkózásra.

9. Ásotthalom 20 M- 29 P
10. Algyő 20 M-24 P
11. Makó FC 20 M-24 P
12. Mindszent 20 M- 18 P
13 Mártély-20 M-13 P


Megyei rangadó

A szomszédos Hódmezővásárhelyre (4.) utaznak szombat délután a Maros-menti kézis lányok (8.). A győzelemre az utóbbi időben kirobbanó formában játszó vásárhelyiek esélyesebbek. A két klub évek óta riválisai egymásnak, bizonyára ez alkalommal is izgalmas fiaskóra számíthatnak a szurkolók.

A mérkőzés érdekessége, hogy a vásárhelyiek két leggólerősebb játékosa, Hegyi Diána (81 gól), és Németh Zsófia (74 gól) is játszottak már korábban a makói csapatban.


Öt pont különbség az ötödik és a hetedik hely között

A férfi kézisek ugyancsak szombaton, az ötödik helyen álló Kunszentmárton csapata ellen lépnek pályára. A makóiak jelenleg a hetedikek a tabellán. A kunszentmártoni csapat 16 mérkőzésből kilenc győzelmet, két döntetlent, és öt vereséget tudhat magáénak, így 20 pontjuk van, míg a makói fiúk tizenhat lejátszott mérkőzéséből hétszer győztek egyszer játszottak döntetlent, és nyolcszor vereséggel zárták mérkőzéseiket. Összesítve 15 pontjuk van.