Hírek

Makóiakból áll a Kiszombori Lövészklub SE


Gajáta Fanni – Makó

Sákovics József már gyerekkorában is szívesen járt ki Kiszomborra a lőtérre. A rendszerváltás után megszűnt, majd 16 éve ismét működik az egyesület.

– Először magam csináltam az egészet, majd a sportszerető barátaim mellém szegődtek. Jelenleg 15 taggal működünk, de ez mindig változik – mondta el az egyesület elnöke. Sákovics József hozzátette: mindenkit szeretettel várnak, akit érdekel ez a sport. Elárulta, hogy 18, de 70 éves tagjuk is van. A Magyar Sportlövő Szövetség tagegyesülete vagyunk, melynek elvárása a minősített versenyzői háttér, mely jelenleg náluk 5 fő. Pisztolyos, puskás és koronglövő szakokkal működnek, de van nagygolyós belövőpályáik is.

– A versenyek, amelyeket idáig rendeztünk, a saját szórakoztatásunkra szolgáltak. Természetesen, megyén belül eljárunk különbözőekre. Évente egy-két alkalommal tartanak a lövészklubok nagyobb eseményeket, a következő ilyen július-augusztus környékén várható. 

 

 
Kép: Kiszombori Lövészklub SE
 

Idén a Kiszombori Lövészklub SE 100 ezer forint támogatást kapott a várostól. Sákovics József elmondta, hivatalos értesítést még nem kapott az összegről, de azt már tudják, hogy mire használják fel.

– Versenyek rendezésére, szervezésére, nevezési díjakra, esetleg útiköltségek fedezésére fordítanánk – tette hozzá.

Az egyesület elnöke elárulta, hogy mindenkit szeretettel várnak soraikba, Sákovocs Józsefnél lehet jelentkezni minden vasárnap a Kiszomboron található lőtéren, de előzetes bejelntkezés szükséges a 06 30/938-0399-es telefonszámon. Egy rövid beszélgetés után bárki taggá válhat a Kiszombori Lövészklub SE-nél.