Hírek

Két órás kacagás a dumagépek makói estjén


Bojtor Boglárka – Makó

– Már óvodában is rájöttem, hogy megnevettetem az embereket – mondta hírportálunknak Felméri Péter, aki érkezésekor Makó tisztaságára figyelt fel. Az egész város kedvességet sugárzott neki. – Szerintem kiállni és embereket megnevettetni sok ember álma, és egy nagyszerű munka. Valószínűleg akkor is csinálnám, ha nem fizetnének érte – tette hozzá. Ő meglepetés volt mindenki számára, hiszen a hirdetéseken nem szerepelt, de végül az est műsorvezetője lett.

A kolozsvári humortársulat, a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorában gátlástalanul beszélt a szexről, alkoholról – és párjaikról is sokat elárultak. Külön-külön és együtt is megnevettették a közönséget. Együtt szituációkat játszanak el, egyedül pedig életük vicces történéseit mesélték a színpadon.

Hadházi sem kímélte a rekeszizmokat.

– Nagyon szeretjük a munkánkat, hiszen nem is kell dolgozni, délig alhatunk és szerszám sem kell hozzá. Szerencsére a mikrofon nem töri fel a kezünket sem- mondta Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs immár az öltözőben. – Makón van a legjobb közönség, már többször voltunk itt, és még a top három leggyönyörűbb városban is benne van, amit életünkben láttunk – hízelegtek. – A műsoraink jeleneteit együtt kitaláljuk, majd megtanuljuk és elfelejtjük, ezért sokszor improvizálni kell. Ennek ellenére sűrűn gyakorlunk, vicces amikor az utcán sétálva egy oda nem illő párbeszédet próbálunk el- mesélték.

Az est várva várt kedvence, Hadházi László csak a szünet után lépet a közönség elé. Ő jórészt saját korát kiparodizálva mutatta be az ötven felettiek életét. Az orvosok látogatásától egészen a reggeli pirula bevételéig, mindenhez volt egy vicces sztorija, amit leírva nem lehet visszaadni, hiszen ezekhez látni és hallani kell a színpadon hozzátett pluszt is.

Kolléganőnket is bevették a Dumaszínház tagjai közé.

– Szinte minden fellépésre hosszú utazással készülök – mondta hírportálunknak. – A poénokat, híreket olvasgatva, gondolkozva gyártom, amiket több közönségnek is átadok. Szerintem mindenkinek olyan közönsége van, amilyet magának készít- osztotta meg velem. – Minden közönség más. De a célunk közös, ők nevetni jönnek mi pedig nevettetni, mindannyian meghozzuk ezért az áldozatot is. Az igazi közönség mindig élő, de hetven százalékban a közönségszervezőkön múlik az este sikere. Makóról jó emlékekkel tértem haza máskor is, remélem most is hasonló érzéseim lesznek – mesélte.

Szerencsére vastaps kíséretében búcsúztak a tegnap este humoristái a zsúfolásig megtelt Hagymaház közönségtől.