Makó

Szociális földpályázat


A szociális földprogramba az idén százharminc települést kívánnak bevonni. Olyan családok pályázatát várják legkésőbb április 24-ig, akik maguk szeretnék megtermelni például a megélhetésükhöz szükséges terményeket. Az idei pályázat – az új családok bevonásán túl – azoknak is szól, akik a korábbi években már bekapcsolódtak a programba; őket most szeretnék “továbbléptetni”, tehát abban segíteni őket, hogy termékeiket piacra tudják vinni.

A programba új belépőknek nemcsak egyszerűen vetőmagot vagy takarmányt adnak, hanem szakmai “kísérést” is nyújtanak számukra a gazdálkodáshoz.

A pályázathoz az önkormányzattól vagy a Nemzeti Földalaptól lehet területet bérelni, de a családok saját ingatlanjain is folytathatnak támogatott gazdálkodást. A programba a családok az önkormányzatokon, közhasznú szervezeteken, nemzetiségi önkormányzatokon, alapítványokon, egyházakon vagy karitatív szervezeteken keresztül kapcsolódhatnak be. Pályázni vetőmag-, takarmány-, vagy eszközbeszerzésre lehet, de lehetőség van arra is, hogy a piacra jutást támogassák.