Hírek

Földeákról vittek húsvéti adományokat a dévai árvaháznak


Oláh Nóra – Földeák

A múlt szombati szemerkélő esőben a földeáki könyvtár előtt az útra kész kis csapat, miután berakodta a több mázsányi, a helybeliek által összegyűjtött adományt – élelmiszert, tányért, bögrét, ágyneműt és ruhát – Lóczi Ferenc és Kocsis János Koi autójával elindult Dévára.

Az örömteli fogadtatást követően a vendégek és a vendéglátók akcióba lendültek: kipakolás és vacsorafőzés következett. Közben a Böjte Csaba édesanyjának szóló ajándék és levél is kézbesítésre került, Nagyfalusi Éva nevelő vezetésével.  Az ízletes bográcsos-somlói galuskás vacsora után a látogatóba érkező gyerekek csokitojásokat, házi süteményt kaptak.

A vendégek szállása a dévai vár feljárójának tőszomszédságában volt. A másnap piaclátogatással, ebédfőzéssel és a kolostor látogatásával telt – itt kiállítást lehetett megtekinteni az Alapítvány gyermekotthonairól, illetve a gyerekek által készített apró ajándékokat megvásárolni. Délben kezdődött a virágvasárnapi mise, ahol Éva nevelő is olvasott fel a Szentírásból. A Gyermekotthon lakói – kicsik és nagyok – türelmesen végigülték a misét, mindannyian gyönyörűen felöltözve.

Ebédre orjaleves készült és majorannás tokány, tésztával, mindez megkoronázva egy nagy szelet tortával. Kávézás és mosogatás után az ajándékozók és megajándékozottak búcsút vettek egymástól – az őszi viszontlátás reményében…

További képeink: