Hírek

Tojáskereséssel indul a húsvéti 12 órás futás


Kozserán Beáta – Makó

Szombaton rendezi meg a második Makói Kerengő 12 órás Ultra – csapat futó versenyét a Marosmenti Mocorgók Sportegyesület. A helyszínen reggel 8 és fél 10 között lehet nevezni 5 fős csapatokkal, a futam 10 órakor indul. Az idei versenyt a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Irodája is támogatja.

Szilágyi Lajostól, a verseny egyik szervezőjétől megtudtuk, ez alkalommal már 26 csapat adta le jelentkezését. Profi sportolók, amatőr sportkedvelők, és családok is megmérettetik magukat a 12 óráig tartó 1250 m-es körpályán. Nem csak Makóról, de más városokból, így Szegedről, Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Szarvasról, Kistelekről, és Magyarkanizsáról is érkeznek csapatok.

Az ötfős csoportok idejét egy modern kapu segítségével, chip rendszerrel mérik majd, az első három csapatot díjazzák is. A szervezők délután 1 órától gulyáslevessel, és zsíros kenyérrel vendégelik meg az éppen nem futókat, a versenyben lévőknek pedig a frissítő pontokon kedveskednek védőitallal.
– Szerintem úgy érdemes ezen a 12 órás futáson részt venni, hogy mindenki arányosan lefutja a másfél-két óráját, mert addig a csapattársak elmehetnek a fürdőben pihenni, esetleg felkészülnek az előttük álló távra – tanácsolja a tapasztalat sportember.

Jelentkezni a helyszínen, és a plakáton megjelölt elérhetőségen lehetséges!