Makó

Szédült szombat lesz a makói Steel zenekarral


Gajáta Fanni – Makó

Gera Dávid, Kiss Szabolcs, Madai Zsolt és Nádasdi János alkotják a makói Steel zenekart. Egy éves fenállásuk során sok koncertet adtak a környéki településeken, most pedig születésnapi koncertre készülnek.

– Amikor tavaly április 1-jén megalakultunk, még csak hárman voltunk, Jani, Zsolt és én, majd május közepén csatlakozott hozzánk Dávid is – mondta el Kiss Szabolcs. – 3-4 éve ismerjük már egymást Zsolttal. Dáviddal és Jani egy általános iskolába jártunk.

A banda alapításának egyik oka az volt, hogy a tagok szerettek zenélni. Egy másik együttes koncertje után határozták el, hogy megalapítják a Steel zenekart.

Steel: Szédült szombat.

– A nevünk úgy jött, hogy egy Acél nevű punkbandában doboltam. Ha a nevünket lefordítjuk, ugyanezt jelenti, csak angolul – magyarázta el Madai Zsolt. A fiúk önálló albumot szeretnének kiadni, jelenleg erre gyűjtenek. Elárultak: saját számaik vannak, ezeket szeretnék a közeljövőben stúdióban rögzíteni .
– Kaptunk támogatást makói vállalkozóktól. A Bálint Optikai jóvoltából tudtunk venni új pergődobot, a Bartal-Transtól kapott pénzből pedig új mikrofonokat szeretnénk beszerezni – árulták el. Hozzátették: a banda mostanra kezd felnőni.

– Idehaza csak magyarul lehet eladni a saját dalainkat – mondta Madai Zsolt. – Azt vettük észre, hogy Magyarországon saját számokat más nyelven előadva nem igazán lehet érvényesülni értett egyet vele Kiss Szabolcs. Arra a kérdésre, hogy minek örülnének a legjobban, több választ is adtak. Örülnénk, ha lehetne új dobfelszerelése a bandának, szeretnének egy demó lemezt kiadni, illetve ha a terem bérléséért nem kéne fizetniük.

A banda április 4-ei koncertjén a tagok kedvenc számai mellett előadják az első dalukat, amely a Szédült Szombat címet kapta.