Makó

Lázár: a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell


Lázár János a mai kormányülést követő sajtótájékoztatón azt mondta: javasolni fogja Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek, hallgassák meg akár a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét korábban vezető Farkas Ádámot vagy Szász Károlyt is. Mondják el, milyen vizsgálatot végeztek, és mi volt a benyomásuk – kezdeményezte a miniszter.
“Nem tudjuk megspórolni, hogy ne kérdezzük meg a felügyeletet ellátó szervezeteket, hogy na, és önök mit tudtak” – fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a legnagyobb problémaként a Magyar Fejlesztési Bank által a Quaestornak – szocialista kormányok idején – az ETO Parkra biztosított 17 milliárd forintos hitelt említette. A miniszter szavai szerint a kapott hitelt nem az ETO Park projektjére költötték el.

Az FM a Hungária Értékpapír Zrt.-nél 410 millió forintot helyezett el, ez “odaveszett” – folytatta az állami érintettség ismertetését Lázár János. Felidézte továbbá, hogy a külügyi tárca a Quaestornál helyezett el 3,8 milliárd forintot, ez azonban megkerült.
Szóba hozta a Belügyminisztériumot is, mert a brókerbotrány miatt számos önkormányzat került nehéz helyzetbe.