Makó

Habparti- és húsvéti buli is lesz a Hagymatikumban


Gajáta Fanni – Makó

Vasárnap a Hagymatikum megnyitja kapuit azoknak is, akiket nem csak a fürdőzés, hanem a háttérmunkálatok is érdekelnek.

– Évek óta megrendezik Makón is az Uniós Fejlesztési nyílt napot, amely keretein belül a Hagymatikum tekinthető meg. Evvel a célunk az, hogy bemutathassuk milyen épület született meg az uniós fejlesztési alapokból. Ezen a napon, akik meg szeretnék tekinteni ezt a gyönyörű épületet, ingyenesen megtehetik – mondta el Scheitzner Beáta, a fürdő igazgatója.

Vasárnap az épületet délelőtt 11 és délután 1 órakor bárki megtekintheti, akiket a műszaki háttér érdekli azokat 10, 12 és délután 2 órakor vezetik körbe. Délelőtt folyamán, 10-15 óráig a gyógyászati szolgáltatásokat is bemutatják az érdeklődőknek. Ezen a napon a fürdő hosszított nyitva tartással várja a fürdőzni vágyókat, éjfélkor zárnak.

 – Április 2-án kezdődött a tavaszi szünet, ezért megnyitottuk az első szabadtéri medencénket, a 33 méteres tanmedencét. A tavaszi szünet idén hosszú lesz, hiszen a magyar után következik a román és szerb is. Április 19-ig különböző akcióink lesznek: a hétköznap megváltott gyermekjegy mellé ajándék gyermekfürdő belépő jár, amelyet május 31-ig használhatnak fel. Április 11-én húsvétozni fogunk, ahol egész napos programmal várjuk a családokat – ismertette Scheitzner Beáta.

Aznap kreatív foglalkozásokkal, húsvéti tojásvadászattal és játékos vízi gyerektornával, locsolóvers-mondó versennyel és lufi hajtogatással várják a gyerekeket. Délután fellép a United együttes is. Az este folyamán éjszakai vízi diszkval várják a nagyobbakat, ahol a temesvári Dj Alyo keveri a zenéket és beltéri habpartit is rendeznek a termálmedencében. Ezen a napon hajnali 2 óráig fürdőzhetnek az emberek.