Makó

Egyetemi tanárrá nevezték ki dr. Tiszlavicz Lászlót


Az oklevelet tegnap vette át a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen, ahol Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkára rektori megbízási okiratot, valamint egyetemi és főiskolai tanári kinevezési okiratokat adott át.

A miniszter ünnepi beszédében kiemelte: az egyetemi és főiskolai tanárok alkotják hazánk szellemi elitjét, de bármiféle elithez tartozni csak akkor bír jelentőséggel, ha mindez felelősségtudattal párosul.
Dr. Tiszlavicz László a Hübnersféle Ki kicsodában közzétett életrajza szerint  a SZTE Pathológiai Intézet, habilitált egyetemi docense, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház patológiai osztálya osztályvezető főorvosa, házi- és ügyeletes orvos.

Sajószentpéteren született, általános iskolát Edelényben végezte, majd a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban érettségizett. 1983-ban szerezte diplomáját a SZOTE Általános Orvosi Karán. 1974-77 között az edelényi kórház műtőseként dolgozott. 1980-83 között az Egyetemi Kórbonctani Intézet tudományos diákköröse volt, 1983- SZTE Pathológia Intézete munkatársa. Érdeklődési területe: tumorok patológiája. Tudományos munkájáért több kitüntetést is kapott: SZTE ÁOK Legjobb Oktatója (1993), Unikum díjas oktató (2002).

Tagja a Magyar Pathológusok Társágának (1983-), a The New York Academy of Sciences (1994), a Magyar Gasztroenterológusok Társaságának (1998-) Hobbija a sport (labdarúgás, fallabda, pingpong) és az újságolvasás.