Hírek

Jól teljesített első napján a Galamb piacos kocsija


Gajáta Fanni – Makó

Különböző salátákat, retket, újhagymát, friss spenótot, nárciszt és húsvéti díszt is árultak a makói diákok a szerdai piacnapon. Az általuk termelt zöldségeket gyorsan elkapkodták a vásárlók.

– A helyi diákok termékeit áruljuk, amelyek a tankertben termettek. Egyelőre főleg zöldséget és virágot árusítunk, de szeretnénk bővíteni a kínálatot, idén még két új termékkelkel. Azért vezettük be ezt a piacos kocsit, mivel tananyagjuk is az árusítás és ez által megismerkedhetnek a piaci zsongással, hátha kedvet kapnak ahhoz, hogy evvel foglalkozzanak a jövőben – mondta el Horváth Zoltán, az iskola igazgatója.

Mindent eladtak saját standjukról a diákok.

– Az iskola kertészszakos diákjaként én is a csapatot erősítem. Kevert salátát, jég- és római salátát, retket, újhagymát és mindenfélét árulunk, amit mi termesztettünk. Szerintem jó ötlet volt ez a stand. Fél 8 óta árulunk és elég sokan megfordultak nálunk – árulta a standon dolgozó egyik tanuló.

A piacos kocsinál árult az iskola újabb büszkesége, a 11-es Hustiák Regina, aki az Országos Tudományos Diákköri Konferencián a hagyományőrzés témakörben legjobb előadásért és abszolút kategóriában (legjobb dolgozatért, legjobb előadásért járó) is első helyet ért el.

Regina az iskola legújabb büszkesége.

– Három témakör közül lehetett választani, én a hagyományőrzés kategóriában indultam. A dolgozatom címe “Íz- és harmóniavilág a befőttes-üveghegyen túl…” volt, amely a tartósított élelmiszerekről szólt. A magyar kézműves termékekre szerettem volna felhívni az emberek figyelmét, bemutatómban a bodzáról meséltem, mivel könnyű dolgozni vele és olcsó is – mesélte el Regina, aki azt is elárulta, hogy kislány kora óta szeret a konyhában segíteni. Ruháját a Makói Forgatós Táncegyüttestől kapta kölcsön, amely a rábaközi népviselet egyik darabja.