Hírek

Lecsukták a fegyveres földeáki rablótA Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért indítványozta K. V. gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel  megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a múlt szombaton este 9 óra körül megjelent egy vásárhelyi presszónál, ahol a jobb kezére egy két fémkarmos kesztyűt, míg fejére egy szeménél kivágott kötött sapkát húzott, majd a nála lévő fegyvert ráfogta egy, a presszóból kilépő férfira. Felszólította azt, hogy menjenek be az üztlethelyiségbe, ahol őt és a presszót üzemeltető hölgyet a nála lévő fegyverrel felszólította: feküdjenek a földre.

Ezt követően megfogta a pulton lévő műanyag pénztartót, és hozzá vágta a pulthoz, majd megriadt asszonyt rákényszerítette arra, hogy adja át részére a bevételt. A sértett 4 ezer forintot adott át a gyanúsítottnak, aki azzal távozott, hogy azt mondta: ne merjék hívni a rendőrsége.

Ezután a földeáki gyanúsított továbbállt egy szórakozóhelyre, ahol a jogtalanul eltulajdonított pénz egy részét szeszes italra költötte. Nem sokkal később elment egy sörözőbe, ahol erősen ittas állapotban kiabálni kezdett majd az utcán a kezében lévő fegyverrel hadonászott. A pisztolyt ráfogta egy férfira, mire többen lefogták és átadták kiérkező rendőröknek.

A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A bíróság szerint a büntetett előéletű gyanúsított tette kiemelkedő tárgyi súlyú, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, így feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, illetve vélhetően újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.