Hírek

Kormányhivatali átszervezés: kevesebb vezető, több ügyintéző


A kormányhivatal a Magyar Államkincstáról a családtámogatási, szociális és lakásfenntartással kapcsolatos állami feladatokat veszi át, így az anyasági támogatást, családi pótlékot, gyermekgondozási segélyt, gyermekgondozási támogatást, nagycsaládosok földgázár-kedvezményét és a fogyatékossági támogatást. Ezeknél csak ennyi változik. De a kormányhivatalhoz kerül az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól az anyatej-elszámolás, az üzemi balesetből eredő foglalkozási megbetegedések gyógyszere, gyógyászati segédeszköze és ellátási térítési díja, a hadigondozás és egészségügyi szakellenőrzés, de a kormányhivatalhoz tartozik a környezetvédelmi felügyelőség is – jelentette be mai szegedi sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott.

Az átszervezés célja az ügyintézés hatékonyabbá, gyorsabbá, olcsóbbá tétele.  Integrálódik a 16 eddigi szakigazgatóság valamint 5 járási hivatal, és 11 főosztály fog működni. Megszűnnek a szakigazgatóságok és szakhatósági eljárások, az adott szakterületek szakértői véleménnyel támogatják az eljárásokat.

Valamennyi főosztály és járási hivatal hétfőn reggel 8-tól és délután 5-ig, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 8-tól és délután 4-ig, míg pénteken 8-tól délig tart nyitva. Az ügyfeleket továbbra is várják a járási kormányablakokban. A kistelepüléseken pedig az ügysegédek az eddig megszokott időpontokban kereshetők fel.

A 11 megyei főosztály létrejöttével az eddigi 166 vezetői beosztás 95-re csökken. Eddig 8 ügyintéző jutott egy vezetőre, mostantól 16 fog. Az átszervezés célja az ügyfél elégedettség növelése.