A rendőrségi segélyhívóra tegnap 0 óra 10 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi a kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával hadonászott Hódmezővásárhelyen az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A rendőrök kiérkezéséig egy ott lévő fiatal kicsavarta K. Viktor kezéből a fegyvert és a férfit a földre nyomta. A 24 éves földeáki lakos zavart állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Az egyenruhások a férfitől lefoglalták a fegyvert, egy kést, valamint egy acélbetéttel megerősített edzőkesztyűt, amihez két acéldrót volt erősítve.

Aznap reggel egy nyugdíjas rendőr jelentette be, hogy egy helyi kocsma tulajdonosa egy fegyveres rablásról értesítette. A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy akkor még ismeretlen férfi szombaton este 9 körül bement az egyik a Hódtó városrészben lévő italozóba, ahol fegyverrel pénzt követelt. A támadás során nem sérült meg senki, a gyanúsított némi készpénzzel elmenekült. A sértett elmondása szerint az elkövető kezén lévő kesztyűből acéldrótok lógtak ki. A rendőrök ez alapján K. Viktort a kórházból előállították.

Ellene fegyveresen elkövetett rablás és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Fotó: police.hu

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest