Korom András – Makó

A legutóbbi testületi ülésen ismét megkérdezte Zeitler Ádám (Jobbik) települési képviselő, hogyan áll a makói városi cégek átvilágítása.

A képviselőnek ugyanis már az előző hónapban tartott rendes ülésen szóban, majd később írásban is azt válaszolta Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy az másfél-két héten belül befejeződik, s az eredményről tájékoztatják a nyilvánosságot. Makó polgármestere egyébként ezt a határidőt több nyilvános lakossági fórumon is megismételte. A legutóbbi ülésen az hangzott el, hogy a Makó-Térségi Viziközmű Kft-től nem kapták meg a dokumentumokat.

Mint azt Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző hírportálunknak külön is elmondta: eddig hiába kérték írásban, hogy adják át a városnak a cég 2012-2014-es évek gazdálkodásával kapcsolatos anyagokat, eddig nem kapták meg azokat. A jegyző azt az információnkat is megerősítette, hogy február 17-vel közös megegyezéssel távozott a cég éléről a kft-t 1994. óta irányító Medgyesi Pál vezérigazgató. Bálint-Hankóczy Beatrix hozzátette: a testület ünnepélyes keretek között köszöni majd meg a volt cégvezető munkáját, aki egyébként már évekkel ezelőtt betöltötte a nyugdíjkorhatárt.

Kerestük telefonon a volt vezérigazgatót, hogy megkérdezzük: a város tőle kérte-e az átvilágításhoz szükséges dokumentumokat, illetve van-e a vizsgálat és távozása közt összefüggés – de nem értük el.

A Makó-Térségi Viziközmű Kft egyébként – a cégbírósági bejegyzések szerint – tavaly szeptember 1. óta áll végelszámolás alatt. A végelszámolást a Horizont Holding Tanácsadó Zrt. biztosa: Mucz Károly végzi, aki telefonos érdeklődésünkre azt mondta: a dokumentumokat napokon belül átadják az önkormányzatnak. Ám ezt lapzártánkig e-mailban nem erősítette meg.

Az átvilágítás érinti egyébként a Makó-Térségi Víziközművön kívül a Városgazdálkodási Nkft-t, a Makói Városi Televíziót, a Hagymaházat és a sportcsarnokot jelentő Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft-t, a Hagymatikumot (azaz a Gyógyfürdő Kft-t), illetve az önkormányzati intézmények és a polgármesteri hivatal működését és gazdálkodását.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest