Gajáta Fanni – Makó

70 perces beszélgetős estre számíthattak azok az érdeklődök, akik elmentek Vámos Miklós Hattyúk Dala vímű előadására. Az eseményre minden jegy elkelt, még az állójegyek is! Az érdeklődök között a gimnázium egykori és jelenlegi tanárai mellett a diákok is ellátogattak a rendezvényre.

– A Hattyúk Dala a megjelenő könyvem címe, amely még mindig az írás fázisában áll. 2000 év történetét foglalja magába, jelenleg a mohácsi csatánál tartok. Azonban itt nem a könyvről szeretnék mesélni a makóiaknak, hanem a tapasztalataimról, amelyet az életem során szerezhettem – mondta el Vámos Miklós. Hozzátette, mivel a nyilvánosságot kerüli, az ilyen esteken tudja bemutatni a könyveit is.

Vámos Miklós a színpadon.

Íróként úgy gondolja, a fiatalok többet olvasnak mostanában, mint régebben, hiába állítják az ellenkezőjét. Azt is elmondta, hogy általában úgy írja meg könyveit, ahogy neki tetszik, nem törődik azzal, hogy mit várna el a közönség.
– Első ránézésre kevesebbet olvas az új generáció, de úgy gondolom, sokkal többet, csak éppen a mobiljukon vagy az interneten. Az is olvasás. Azt, hogy ki mit, azonban nem dönthetjük el.

A régi dolgok híve, ahogy ő mondta: szereti az ismerőseit felhívni és nem a közösségi oldalakon megbeszélni egy találkozót. Úgy gondolja, hasznos a Facebook, csak ő nem annyira él vele, egy admin  kezeli az oldalait.

Bornai Tibor, a KFT tagja a nézőtéren, a kép bal szélén.

Vámos Miklós most járt először Makón, ahová Bornai Tibor kísérte el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest