Makó

Kötélhúzás és szkander a JUGYU Napon


Gajáta Fanni – Makó

Ma reggel az iskolában régi motorokat és autókat tekinthettek meg a diákok, majd a rendezvénysorozat a városi sportcsarnokban folytatódott.

– Idén a programjainkat úgy terveztük, hogy egy picit a régi szép időket idézzük fel. Iskolánkban a régmúlt motorjai és autói mellett kiállítást is szerveztünk, amelyből a diákok megtudhatták, milyen is volt egy régi Pannónia motorkerékpár. Ezután közösen átjöttünk a sportcsarnokba, ahol táncos, zenés rendezvényeket rendeztünk a gyerekeknek. Kisebb szigetek is kialakítottunk, ahol a lányok és fiúk is megtalálhattak például a fodrászokat, sütiket kóstolhattak és fotózkodhattak a tanulók egy régi ldalkocsis motorral – mondta Erdei Lara, az iskola egyik tanára és a rendezvény egyik szervezője.

A fodrászsziget mellett megtalálhatták a sminkszigetet is a diákok. Az utóbbi az erősebb nem közt is népszerűnek tűnt. A fiúk szkanderben mérhették össze erejüket, a lányok kötélhúzó versenyben vehették részt.  Sokan érdeklődve figyeltek makói női és férfi kézilabdacsapat bemutatóját.