A Szegedi Törvényszéken évek óta nagy sikerrel működő “Nyitott Bíróság” programot a törvényszék elnöke a törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokra is kiterjeszti.

A cél az, hogy a diákok helyben ismerkedhessenek meg a bíróság szervezetével, működésével és az életkori sajátosságaik alapján őket érintő problémákkal.

A program keretében márciusban a makói József Attila Gimnázium 11. osztályos tanulói tettek látogatást a Makói Járásbíróságon. A diákok megtekinthették a bírósági tárgyalótermeket, valamint megismerkedhettek a tárgyalás menetével. Az általános tájékoztatást követően életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelően egy fiatalkorú vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt folyamatban volt büntetőügy tárgyalásán vehettek részt, amelyet követően felmerülő kérdéseikre is választ kaptak.

A Makói Járásbíróság a “Nyitott Bíróság” program következő eseményeként április 16-án perszimulációt rendez, amelynek érdekessége, hogy a bírósági alkalmazottakon túl diákok is közreműködnek majd a megvalósításban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest