Oláh Nóra – Makó

A deszki Faluházban megrendezésre kerülő művészeti seregszemle több napra kijelölt fordulókban zajlott: előbb a vers- és prózamondás, másik alkalommal a szólóhangszer, kamarazene, szóló népdaléneklés, majd a színjátszás, végül pedig a néptánc és egyéb tánc kategória képviselői mérték, illetve mérik össze tudásukat.

A bartókos ütőhangszeres növendékek nem bízták a véletlenre a sikert, az idén ugyanis egy egészen nehéz darabot választottak erre a megmérettetésre. A nem kis felkészülést igénylő feladatot végül is olyan szinten sikerült megoldaniuk, hogy a Carl Orff: Carmina Buranájából előadott részletet nemcsak a zsűri méltányolta, hanem a közönség is szűnni nem akaró tapssal jutalmazta. A Makói Ütő Kamara Együttes tagjai: Hajdú Emese, Valis Karmen, Juhász Dominika, Sipos Márk, Graur Bence, Kurai Antal, Szalai Zétény, Bíró Alex, Erdei Benedek, Becsei Balázs. Felkészítő tanáraik: Marczikáné Kálmánczi Andrea és Csizmadia László.

A többi hangszeres produkció is okot adott a büszkeségre, hiszen a Molnár Dávid és Vass Dávid szaxofon-duója harmadik helyezést ért el. Az általuk bemutatott műsorszámok a Greensleeves és Chedeville: Rondeau-ja volt, a felkészítőjük pedig Miklós Imre. Ugyanilyen szép eredménnyel büszkélkedhetett szólóhangszer kategóriában Kiss Virág Sára kürtön. Az ő versenydarabjai Csajkovszkij: Régi tánc és Weiner Leo: Magyar népdal, tanára pedig Szabó László.

A zenész diákok nem lazíthatnak nagyon sokat, hiszen készülniük kell az áprilisban az iskola szervezésében a Tavaszi Gálára, ahol rendhagyó módon tanár-diák duókat hallhat majd a közönség.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest