2013. szeptember 28-án este 7 óra körül a vádlott több személlyel közösen tartózkodott az egyik kiszombori büfé teraszán. Valamennyien alkoholt fogyasztottak. K. András sértett ittas állapotban kerékpárral érkezett a büféhez 19 óra 20 körüli időpontban. Kerékpárját a büfé előtt letámasztotta, majd a teraszra lépve beszélgetni kezdett az ott lévőkkel. Ennek során az egyik vendég, D. Krisztián megkérdezte a sértettet, hogy merre van a nevelt fia, mire a sértett az asztalnál ülő D. Krisztián vállát és pulóverét hátulról megfogta, az húzogatta és kissé megrángatta.

Mindezt a vádlott úgy reagálta le, hogy felállt az asztaltól, oldalról a sértetthez lépett azzal a kijelentéssel: „Ne bántsd a sógoromat!”, majd a sértettet ököllel arcon ütötte. A sértett hanyatt esett és fejét a padozatba ütötte. Mivel a sértett rövid időre az eszméletét elveszítette, a büfében lévők segítséget nyújtottak, vízzel fellocsolták, egy székre ültették, majd kihívták a mentőket.

A sértett csak akkor volt hajlandó mentőbe szállni, amikor kihívták a rendőrséget. A kórházi ellátás során az orvos javaslata ellenére elutasította, hogy további megfigyelés céljából a kórházban maradjon, és onnan taxival hazament. Miután ezt követően a sértett napokig ágyban feküdt, hányingere volt és fejfájásra panaszkodott, október 4-én a felesége mentőt hívott, a sértettet kórházba szállították és október 17-ig gyógykezelésben részesült.

A sértett a bántalmazás következtében koponyacsont törést és agyzúzódást szenvedett, sérülései több hónap alatt gyógyultak meg. A vádlott ütésének következményeként fellépő elzuhanás és a kialakult közvetlen életveszélyes állapot között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest