Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a mai budapesti oklevélátadáson érték-, lehetőség- és közösségteremtőnek nevezte a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő programot, köszönetet mondva azoknak a munkaadóknak, akik vállalásaikkal “esélyt és életet adnak”. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyatékos emberek nem “alibitevékenységet” végeznek, hanem a társadalom számára hasznos értékteremtő munkát.

Az államtitkár méltatta azokat a “kifelé forduló” cégeket, amelyek lépéseket tesznek a fogyatékos emberek felé, akik pedig a munkalehetőséggel élve kiléphetnek kényszerű bezártságukból, értékeket teremthetnek és közösséget találhatnak.

Lukács János megyei rendőrfőkapitány vette át a rangos elismerést. Fotó: Botár Gergely

Az Emmi, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői által közösen átadott – az idén 26 – elismerés célja, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találjanak.

Az elismerés alapján a munkáltató két évig használhatja a Fogyatékosságbarát munkahely logót; a program egy újabb sikeres pályázattal kétévenként meghosszabbítható.

A pályázóknak azt kell vállalniuk, hogy a következő két évben olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek javítják a fogyatékos emberek foglalkoztatását, azok munkahelyének megtartását, vagy hozzájárulnak dolgozóik fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel, vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítéséhez.

Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azért vehette át az oklevelet, mert az intézmény “elkötelezett” a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása iránt és egyedülálló foglalkoztatási programot hajtott végre.

MH-MTI
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest