Makó

Júliustól építik újjá a Makó és Csanádpalota közti utat


Korom András – Makó

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly novemberben jelentette be, hogy Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1 milliárd 520 millió forintos, 100 százalékos támogatási igényű DAOP pályázatot nyújtott be és nyert el a Térségi elérhetőség javítása a 4434 jelű úton címmel. A 4434. jelű út út 67+940 – 84+704 kilométerszelvényében, azaz a makói körforgalomtól a  csanádpalotai, az M43-as autópályáról levezető körforgalomig tartó út felújítása legkésőbb jövő november 30-ra készül el.

A 17 kilométeres szakasz ma rettenetes állapotban van, a közlekedőket különösen a nagylaki út torkolata és Makó között nagyon rossz útburkolat keseríti, helyenként kikerülhetetlen szélességű kátyúkkal. Amin nem lehet csodálkozni, hiszen ha a határállomáson torlódás van, akkor a Románia felől érkezőket erre terelik. Az út azonban nem bírja el a 11,5 fél tonnás kamionokat.

A projekt közbeszerzési eljárásának előkészítése megtörtént, ütemezéseink szerint a munkálatok megkezdésére 2015. júliusában kerül sor – közölte hírportálunkkal Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.