Makó

Elvis is énekelt a makói hagyományőrző zenés esten


– Közösen vallom Önökkel, hogy gyermekek nélkül nincs jövő. Nincs jövője se a családnak, se a városnak, se az országnak. Ezért a makói önkormányzat erejéhez mérten igyekszik majd társuk lenni a gyermekekért való fáradozásban. Fontos hogy egészséges környezetben éljenek, fontos, hogy támogassuk tanulásukat, testi-lelki fejlődésüket, képességeik fejlesztést, a társadalomba való beilleszkedésüket. Azt gondolom, hogy ez egy olyan nagy közös munkánk lehet, mely összefog bennünket és minden fáradozásunknak értelmet ad – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony, a rendezvény fővédnöke a szombat esti a Korona Szálló dísztermében rendezett kulturális, hagyományőrző, zenés esten.
Kiemelte, hogy a Honvéd városrész felújítását célzó tervezet szerint, példa értékű városrészi rehabilitációba kezdenek, ennek első lépéseként, az ehhez szükséges felméréseket május második felében kezdik meg roma közösségekkel foglalkozó tudományos munkatársak és ezen tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók.

Gilingerné Ráday Krisztina, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke remélte, hogy közelebb hozza az embereket a városban élő roma közösséghez az a kulturális sokszínűség és érték, amit felmutattak a három nap során, azaz a Hagymaházban rendezett kiállításon és filmvetítésen.

Az esten Patáj Róbert és Dömötör Márk énekelt és játszott gitáront, valamint fellépett Börcsök Bernadett énekes, illetve meglepetésvendégként Elvis, azaz Várkonyi Zoltán is.