Gajáta Fanni – Makó

Angol szépkiejtési versenyt rendeztek a makói József Attila Gimnáziumban a térségi 7-8. osztályos tanulók számára. Marosváriné Deák Zsuzsanna, a gimnázium angol szakos tanára elmondta: a versenyt általában január-február környékén rendezik, de idén ez eltolódott a diákok betegségei miatt.

–  A versenyen a kiejtést nézték, nem a nyelvtani tudást, így azok a tanulók, akik kicsit gyengébbek a nyelvtanban, de a kiejtésükkel nincs probléma, nyugodtan jelentkezhettek – tette hozzá a tanárnő.

A 3 tagú zsűri a bartókos Dobsa Kolettet tartotta a legjobbnak, a második helyezett díját a JAG-os Szabó Aliz kapta, míg a harmadik helyezettnek járó ajándékcsomagot a bartókos Busa Judit vehette át.

Délután Jilly Viktor tartott bemutató órát általános és középiskolás angol szakos tanároknak, melyen a gimnázium 22 diákja is részt vehetett. Magyarország legismertebb tanára nagyon megdicsérte a tanulókat és elmondta, sok csoporttal találkozott, de közülük a JAG-os diákok magasan a legjobbak voltak.

Jilly a bemutató óráján végig angolul beszélt, gitározott és megénekeltette a tanárokat is.

Jilly Viktor gitárral a kezében.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óráimon és szeressük egymást.  Tudom, hogy ez egy kicsit mézes-mázosan hangzik, de ezt tartom messze a legfontosabbnak. Ez nem egy módszer, ez hozzáállás. Az óráimon szeretem, ha a diákok aktívak. Evvel az a célom, hogy minél többet használják a célnyelvet, itt például az angolt – mondta hírportálunk Jilly Viktor. Hozzátette: – Régen volt egy szöveg, amelyet el kellett olvasni, lefordítani. A nyelvtani szabályokat meg kellett tanulni, a szókincseket bemagoltatták. Az új módszertan olyan helyzetbe hozzá a diákokat, hogy kimondják amire gondolnak, vagy amiről olvastak. Azaz a saját szavukkal mondják el, miről is szólt az olvasott szöveg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest