Hírek

A cigány táncház kapta magyarcsanádi Ki Mit tud közönségdíját


A Ki Mit Tud vezérlő elveként Palya Lajosné zsűrielnök (Palya Bea énekesnő édesanyja) a magyarcsanádi közönség számára a kitartást, szorgalmat és az egyenességet emelte ki köszöntőjében.
Farkas János polgármester beszédében pedig azt hangsúlyozta, hogy 2016 januárjától már egy sokkal nagyobb és korszerű művelődési házban rendezhetik meg a hasonló programokat, hiszen idén 65 millió forintot kifejezetten erre a célra kaptak.
 

 

A közönségdíjasok.


Árgyelán Diána szervező a rendezvény céljaiként a motiváció és sikerélmény adását, a helyi előadók közötti mustrát, a kulturális élet fellendítését és színvonalának növelését, illetve a helyiek jólét-érzésének fokozását – emelte ki.

A nagy sikerű, telt házas versenyen a következő eredmények születtek: vers és prózamondó kategóriában Kaposvári Dorina, tánc kategóriában a Piros Rózsa Együttes tánckara, az ének-zene/felnőtt kategóriában a Piros Rózsa Együttes zenekara, az ének-zene/gyermek kategóriában Jankó Zsolt és kísérete, a gyermek-rajz kategóriában Sóki János, míg a felnőtt kézműves alkotás kategóriában Horváth Éva szerezte meg az első helyezést.

 

 

Kaposvári Dorina, a vers- és prózamondó kategória győztese.


A versenyzőkön kívül meghívott előadókként léptek fel a tavalyi verseny kategóriagyőztesei, illetve színpadra álltak más magyarcsanádi előadók is, így az Amúgy N.I.N.C.S. zenekar , Mezei József (hegedű), Kardos Anett, akit most vették fel a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatára (vers), a Szivárvány Táncstúdió (a Magyarcsanádi Református Általános Iskola diákjai, Varga Jelena felkészítő tanárral). Színre lépett egy kis “szükséges pluszként” a “Start-közmunkaprogram Formáció”, akik kifejezetten polgármesternek adták elő zenés paródiájukat.

A közönségdíjat a Magyarcsanádi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Táncháza kapta, akiket a Kucu-banda kísért.

Munkában a zsűri.

A fellépők közül a zsűri (elnök: Palya Lajosné, tánc: Csenteri Andrea, ének-zene: Mátó Mátyás, vers és próza: Tóvizi Béláné) kiemelte a magyarcsanádi Mezei József, a Bartók iskola 8. osztályos diákja hegedűszólóját, akit, miután nem versenyzőként lépett a színpadra, különdíjban részesített.

További képeink:

Horváth Éva papírkosarai.

Jankó zsolt és kísérete.

Kardos Anett.

Árgyelán Diána,és Palya Lajosné a színpadon az egyik versenyzővel.

A Közmunka Program Formáció.

A közönségszavazás.

Mezei József.

Egy gombostűt nem lehetett volna leejteni a nézőtéren.

A Piros Rózsa együttes zenészei.

Farkas János polgármester 65 milliós fejlesztést jelentett be.

A Szivárvány Táncstúdió.