Gajáta Fanni – Makó

Az írónő 22 évesen hagyta el először a várost, hogy Szegeden tanuljon, de a mai napig szívesen jön vissza Makóra.
– Először újságíróként dolgoztam, itt tanultam meg röviden és feszesen írni – árulta el a közönségtalálkozón Tatár Rózsa aki hozzátette, hogy kollégáit meglepte, hogy amikor megkapta a KSZDSZ újságírói nívódíjat, elhagyta a lapot.

Újságíróként találkozott két idős hölggyel, akik elmesélték nekik miken mentek keresztül egy munkatáborban, ez után a beszélgetés után született meg a Túléltük! – Überlebt könyve. Az ebben leírt eseményekről tart előadást az V. kerületi iskolások felsős diákjainak.

– A Zsebnovellák a negyedik könyvem, amelyben 11 novella olvasható, ebből 5-6 pályázati díjat nyert. Ilyen például a Kosztolányi kalapja vagy a Házassági évforduló – mondta el portálunknak Tatár Rózsa. Aki hozzátette: – Az egész város hiányzik, úgy ahogy van! Jó visszatérni Makóra. Az Úri utcában laktam sokáig, ez ihlette Az Úri utca 5. lakói című könyvem. Egy tiszteletkört biztosan teszek ott a beszélgetés után.

Az írónő a Janáky Mariannal folytatott beszélgetés során elárulta, hogy az első versét 16 évesen írta Gizi néninek, az akkori magyar tanárjának. Nagyon meghatódott, amikor az idős tanárnő évekkel később is megőrizte a kis születésnapi köszöntőt. Azt is elmondta, hogy minden művét egyaránt szereti. Jelenleg egy újabb könyvön dolgozik, amelynek a címe már megvan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest