Szüleitől tanulta a munkaszeretetet a makó-rákosi otthonában élő 90 éves Barta Sándorné, akit a város nevében egy csokor virággal és dobostortával köszöntött szombati születésnapja alkalmából Farkas Éva Erzsébet polgármester.

A máig jó egészségnek örvendő, vidám Juliska néni büszkén mutatta háza kiskertjét Farkas Éva Erzsébetnek, s elárulta: ma is vetésforgóban termeszti benne a konyhakerti növényeket, melybe az idén biztosan kerül krumpli, paradicsom, és borsó is. Ráadásul maga gondozza a kertet. Juliska néni, aki szombaton lesz 90 éves. jó egészségnek örvend, szinte meg sem látszik rajta a felette eltelt kilenc évtized.

Juliska néni 1925. március 21-én egyszerű paraszt családban született Makón,. A szülei árendás földön termesztettek hagymát. Tőlük tanulta meg a munkaszeretetet. Becsületes embert neveltek belőlük testvérivel. Gazdasági iskolába járt, Makón a Vásárhelyi utcában. 1945-ben, 20 évesen férjhez ment. Makó-Rákos és Királyhegyes közötti tanyán folytatták a gazdálkodást. Három gyermekük született: Sándor, Irén és Zoltán. Szorgalmas munkájuk gyümölcseként 1978 őszén házat vásároltak Makó-Rákoson. Férje 1988-ban, hosszú betegség után elhunyt. Juliska néninek négy unokája, három dédunokája született.

Mivel mindig szerette az állatokat és a kiskertet a fia tavaly benevezte a Magyarország legszebb veteményeskertje versenyre, mely eredményeként a szakminisztériumban vehette át a „Magyarország legtapasztaltabb kertművelője” címet.

– Nagyon örültem az elismerésnek, és a mai napig nagy boldogság tölt el, ha visszaemlékezem az átadóra -mondta. Hozzátette, annak örül mégis a legjobban, hogy a gyermekei, unokái, dédunokái nagy szeretettel és megbecsüléssel veszik körül.

Juliska néni szerint a hosszú élet titka a munka, a szorgalom és a nyugalom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest