Makó

Lovasterápiás foglalkozásokat indít a Makói Lovas Egyesület


Gajáta Fanni – Makó

Már 2008 óta működik a Góg Csaba vezette, 50 tagú Makói Lovas Egyesület. Idén ők is kaptak abból az összegből, amelyet az önkormányzat a sportklubok és egyesületek támogatására szánt.

A sétakocsikázást mindenki imádja.

– 800 ezer forintnyi támogatást kaptunk a várostól erre az esztendőre. A lovas versenysport igen költséges. A megítélt pénzt a verseny nevezési díjaira és a versennyel kapcsolatos dolgokra szeretnénk fordítani részben, illetve különféle eseményeket szeretnénk rendezni. A két napos lovasversenyek és lovas napok már hagyományosak Makón, így ha minden jól sikerül, idén is megtartjuk azokat – mondta Góg Csaba, aki hozzátette: reméli a város is örömmel fogadja ezeket a programokat.

Fiatalabb tagjaik is rendszeresen indulnak a különböző versenyeken.

Az egyesület fontosnak tartja az egészséges életmód elterjesztését és azt is, hogy Makón is elérhető legyen a lovas terápia.
– Idén részt veszünk az Egészségfejlesztési Iroda rendezvényein. Két napon keresztül az egyesület tagjai mutatják majd be az érdeklődőknek, milyen is ez a mozgásforma. A lovas terápia működtetéséhez két éves szakirányú továbbképzésen kell elsajátítani az ismereteket. Ezen jelenleg két egyesületi tagunk vesz részt, de még nem végeztek a tanulmányaikkal. A foglalkozások a szellemi és testi fogyatékkal élők állapotát próbálja javítani. Úgy gondolom, erre van igény, hiszen a régióban ebből hiány van.

A legkisebbek is szívesen foglalkoznak a lovakkal.

Góg Csaba azt is elmondta, hogy körülbelül 100 utánpótláskorú gyerek lovagol az egyesület keretei között, többnyire hobbi szinten, közülük 10-15-öt szeretnének indítani a különböző versenyeken.