A rendőrség eddigi ismerete szerint két kaposvári férfi Zala, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Vas és Pest megyében is követett el bűncselekményt. Eddig hét esetről tudnak a rendőrök – de várhatóan még továbbiak is előkerülnek -, amivel összesen mintegy 2,5 millió forintos kárt okoztak az elkövetők.

A zalaegerszegi rendőrök a múlt héten fogták el a két férfit, miután még februárban Lakhegyen egy idős nő házában az önkormányzat munkatársainak adták ki magukat. Arra hivatkozva, hogy felmérést végeznek, arra kérték az asszonyt, hogy mutassa meg a megtakarításait, majd a figyelmét elterelve 500 ezer forint készpénzt vittek el a házból. A nyomozás során került látótérbe a két kaposvári férfi, akiket a bevetési egység munkatársai a múlt héten a Somogy megyei Magyaratád közelében fogtak el. Az egyik férfi zsebéből 180 ezer forint is előkerült, amit alig pár órával korábban egy lajoskomári idős házaspártól loptak el.

A gyanúsítottak általában máskor is azzal tértek be idős emberekhez, hogy önkormányzati alkalmazottnak adták ki magukat, akik felmérést végeznek a megtakarításokról, vagy régi 10 ezer forintost akartak átváltani az új bankjegyre.
A két férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, lopás, csalás, rablás és testi sértés miatt már többször voltak büntetve. Mostani bűncselekményeik kapcsán egyikük sem tett vallomást.

Üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult ellenük eljárás, s a gyanúsítottakat a Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba is helyezte.

MH-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest