Makó

Kontyosbor és tökmagolaj a Makói Portékatár különlegességei közt


Kozserán Beáta- Makó

– Az új hely minőségi javulást hozott a Portékatár életébe, folyóvízünk és kirakatunk is van ráadásul hűthető és fűthető is az üzlet. Ezért télen is és nyáron is színvonalasan tudjuk fogadni az érdeklődőket – mondta Rozsnyai Éva. A Makó és Térsége Turisztikai Egyesület vezetője hozzátette: náluk nem csak a turisták szeretnek nézelődni de több helyi, és térségből érkező törzsvásárlójuk is van.

A város szívében lévő, helyi termékeket forgalmazó létesítmény kínálata fennállása óta több ajándéktárggyal bővült. A legkeresettebbek közé sorolható a több ízben kapható klárafalvi Kontyos bor, az óföldeáki száraztészta: így a spenótos, – tönkölyös – és a paradicsomos tészták is. Az újabb termékek sorát erősíti, és ugyancsak közkedvelt a maroslelei őrölt paprika, a napraforgóolaj, a tökmagolaj, remekül illenek a környezetbe a klárafalvi Zsótér Jánosné kosarai, de egyedi üvegtermékekkel is büszkélkedhetnek. Vannak tipikusan Makót, illetve a Hagymatikumot hirdető tárgyak is. Ilyenek például a hűtőmágnesek, leporellók, táskák, bortartók, pólók, illetve a várost népszerűsítő jellegzetes édesség, a Makoládé. A hagyma hazájában talán meglepőnek tűnhet, ám mégis tapasztalható, hogy a makói fokhagymához, és a vöröshagymához is a legkönnyebben a Portékatár kínálatából juthatnak a vendégek.

– Mindig próbálunk a vendégek igényeihez igazodni. Ez nagyon fontos feladatunk a továbbiakban is. Eköré építjük az üzleti filozófiánkat: aktualitás, igényesség, szépség – tette hozzá Rozsnyai Éva.

A Portékatár nem csak eredeti helyén, hanem több rendezvényen is képviseltette eddig is magát. A március 15-i ünnepségen is szemezgethetünk majd általa Makó kincseiből.