Hírek

Békebeli hangulatú panziót nyitott a Szent Gellért Borház


Bojtor Boglárka – Makó

Csatadalok és megzenésített szerelmi költemények koszorúzták a mai Szent Gellért Borház 8 szobás vendégfogadójának megnyitóját.

Mihály Zoltán találó hasonlattal jellemezte az épület felhúzásának folyamatát: – Sok-sok citromot gyűjtöttünk ez idő alatt, de szerencsére nem haraptunk bele. Csak a pohár aljára gyűjtögettük és mára mentával és cukorral frissítő italt csináltunk belőle – mondta. Annak idején még a Mihály család sem gondolta, hogy a termelői borkimérőből borozó, étterem, majd vendégház is lesz.

– Nagy öröm számomra eleget tenni olyan meghívásnak, ahol a házigazdákat jól ismerem. Ismertek és sikeresek, bátor, előre tekintő vállalkozók ők. Az elmúlt években Magyarország is sikeres gazdasági fordulatot hajtott végre, növekszik és versenyképes – mondta köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Maros-völgyi LEADER Egyesület elnöke. – Az új korszak programjával Makó város vezetése is bekapcsolódik ezekbe a folyamatokba. Az idegenforgalom kitüntetett szerepet játszik városunk életében. 2010-ben mindössze tizenöt szálláshely működött, majd a gazdasági helyzet javulásának köszönhetően 2014-re már harminc. A vendégéjszakák száma is ugyanilyen határozott javulást mutat – folytatta. – Biztos vagyok abban, hogy a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó ezeket az adatokat tovább fogja növelni. Van egy mondás, mi szerint, aki el akar érni valamit, módszereket keres, aki nem az kifogásokat. A Mihály család borháza megtestesítője ennek a mondásnak. A város legpatinásabb, exkluzívan berendezett panziója – zárta le gondolatait és jókívánságokkal halmozta el a családot.

Pálfai Zoltán plébános áldotta meg a házat, majd az érdeklődők minden szobába benézhettek, s pezsgővel koccintottak a jövő sikereire.

További képeink: