Makó

Földeákon és Nagylakon már ma ünnepeltek


Makó Híradó

Kora délután a földeáki Szent László téren a világháborús emlékműnél koszorúzott Lázár János és Hajnal Gábor polgármester, az önkormányzati képviselők, Czellár Mónika és Banyó Zoltán tankerületi vezetők, a Návay iskola diákönkormányzatának vezetői, a Szent László Király Plébánia és a római katolikus egyházközség vezetői valamint Polgárőr Testület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége. A Návay iskola 7-es diákjai ünnepi műsorát ezt követően láthatták a faluházba ellátogatók.

Késő délután a nagylaki Dózsa György Művelődési Házban a Magyarcsanádi Református Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-as forradalomról. Gyarmati András polgármester ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: amiért ’48-ban harcoltak, azt – a polgári demokráciát – mi élvezhetjük. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy minden nagylaki polgár tegye hozzá a közös munkához mindazt, amit tenni tud.

Locskai Zoltán alpolgármester ünnepi beszédében a hazaszeretet fontosságáról szólva elmondta, a hazáját az szeretheti igazén, aki ismeri is azt.
A megemlékezők a diákok műsorát követően a község emlékparkjában helyezték el koszorúikat, illetve gyújtottak mécseseket.

Képeink a földeáki megemlékezésről:

És a nagylaki ünnepségről: