Makó

Elefántdübörgéssel jön Makóra a Karthago


Korom András

– A vasárnapi makói fellépés lesz nyári turnénk első állomása. Nagy örömmel és nagy izgalommal készülünk rá, hiszen a városi ünnepség keretében lépünk színpadra délután fél 6-tól- mondta Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója. Hozzátette: az elmúlt hetekben kezdték meg a próbákat, alakítgatták a programot.

– Kivettünk egy-két dalt, másokat betettünk, egy nótát pedig áthangszereltünk – avatott be a készülődés kulisszatitkaiba. – Ez az jelenti, hogy a tavalyi koncertprogramunkhoz képest néhány szám változás lesz a makói műsorunkban, de mindenféleképpen hallhatja majd a közönség a Karthago himnuszokat, slágereket, mint az Apáink útján-t, vagy a Rekviemet. Ezeket egyébként is muszáj játszanunk, mert a közönség nagyon szereti és mindig együtt is énekli velünk. S mi is szeretjük ezeket a dalokat, annak ellenére, hogy 36 éve játsszuk.

Szigeti Ferenc hozzátette: lesznek olyan részek a makói koncertjükben, ahol megénekeltetik majd a közönséget, melynek hoznia is kell a formáját. A Karthago egyébként áprilisban indul országos turnéra, de ahogy tavaly tették, az idén is fellépnek Szlovákiában, Erdélyben és Ausztriában. Az utóbbi országban ráadásul két nagylemezük is megjelent annak idején.

– Igyekszünk megtartani azt a képet, hogy komoly zenekar vagyunk, ennek megfelelően készülünk a makói fellépésre is. Az elmúlt majd 4 évtizedes munkánk során kialakult körülöttünk egy szubkultúra. A koncertjeink közönsége a negyvenesekből ötvenesekből áll, de egyre több a fiatal rajongónk is. Mindenki eljön, mert tudja, hogy igazi rockbandát hallhatnak – tette hozzá. A Karthagonál 36 éve semmilyen személyi változás nem volt, ami szerinte nagy dolog, már csak azért is, mert tavaly Marosvásárhelyen a Uriah Heeppel játszottak együtt, ám annak már csak egyetlen tagja volt az eredeti zenekarból.
Szigeti Ferenc azt ígéri, hogy a makói koncert is a hagyományos módon, elefántdübörgéssel kezdődik és azzal is végződik. Hozzátette, olyan régen játszottak már a városban, hogy nem is emlékszik a pontos idejére, talán egy évtizede lehetett.