Hírek

Szorobán és extrém sport a polgármesteri fogadóórán


 

Hatvanhatan keresték fel tegnap délután Farkas Éva Erzsébet városházi fogadóóráját. Panaszaikat az irodavezetőknek és önkormányzati képviselőknek is elmondhatták.. Egy részük lakásügyben kért segítséget, de akadt, aki szorobán (azaz a régi golyós számológép) és extrém sportpálya ügyben érdeklődött.

A lakásüggyel kapcsolatban a városvezető elmondta, hogy üres lakást nem tudnak adni, de mindenkit várólistára vezetnek. Akadt olyan helybéli is, aki ugyan lakásügyben érkezett, de nem elhelyezést vagy pénzt csupán építőanyagot kért az önkormányzattól, hogy saját otthonát abból javítsa ki.

A civil szervezetek képviselői szervezeteik támogatási lehetőségeiről érdeklődtek. Mint megtudták: a képviselő-testület a támogatásokról a következő ülésén dönt, s áprilistól lehet majd ezekre pályázni.

Vajda József, az Első Szorobán Egyesület vezetője együttműködését ajánlotta fel a városnak, hogy ezen régi golyós számolóeszköz oktatásához. Az extrém sport egyesület vezetője pedig megtudhatta, hogy a város a jelenleg üresen álló egykori Bajza utcai iskola udvarán alakítja ki a sportág művelőinek igényeit kielégítő pályát.