Korom András – Csanádpalota

Kallai Árpád, a makói és vásárhelyi kórházak főigazgatója – Kovács Sándor polgármeser bevezetője után – közérthetően ismertette a makói kórház már megindult fejlesztésének már elindult folyamatát, s többek közt azt, hogy a Kórház utcai rendelőintézet belső átépítése hogyan befolyásolja a járóbeteg ellátást. Kiderült, hogy sehogy, legfeljebb a különféle rendelők nem a megszokott helyükön működnek, illetve, hogy a CT-, a röntgen, illetve a mammográfiai vizsgálatokra átmeneti ideig Vásárhelyre kell utazni.

– A átépítés célja, hogy a pavilon rendszerű intézményt a kor követelményeinek megfelelő tömbkórházzá alakítsuk át, a betegek és az ott dolgozók számára is komfortosabbá téve. Ezzel a makói járásban élők esélyegyenlőségét is növeljük – mondta a főigazgató, aki elárulta, hogy a teljes egészében uniós forrásból zajló munkálatok idén októberre fejeződnek be. Ennek során a jelenlegi teniszpálya helyén készül el majd a műtőnek, szülőszobának, konyhának és irodáknak is helyt adó új épület.

Kallai Árpád főigazgató részletesen ismertette a makói kórház fejlesztésének lépéseit.

Gyurisné Pethő Zsuzsanna, a Makói Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, Csanádpalotára június 23-án érkezik a nemrégiben a makói járás kistelepülésein útnak indított egészségszűrés, mely Kövegyen március 28-án, míg Királyhegyesen április 8-án várja majd az embereket. Palotára az emlőszűrű buszt is elhozzák, ráadásul az idén két alkalommal is, melyen akkorra már a régi helyett a korszerű digitális mammográf készülék dolgozik majd. Addig is zajlanak Mayer Kitti vezetésével a különféle mozgással kapcsolatos programok, az aerobikól s pilátesig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest