Gajáta Fanni – Makó

– Tavaly nagy érdeklődéssel zajlott a nyugdíjas egészségnapunk, így idén négy alkalommal rendezünk ilyet, a mai is ezek közé tartozik  – mondta el portálunknak Scheitzner Beáta, a Hagymatikum igazgatója. – Főként a nyugdíjasok veszik igénybe a gyógyászati kezeléseinket, innen jött ez a kezdeményezés. Így lehetőségük nyílik megismerkedniük a szolgáltatásainkkal. Évről évre fejlesztettük, tavaly két alkalommal rendeztük , idén pedig már négyszer tartjuk meg ezt a napot. Először csak a makói és térségében élő nyugdíjasok, illetve nyugdíjas klubok jöttek el hozzánk, azóta egyre jobban szélesedik ez a kör, sokan a megyéből, a régióból érkeznek, sőt román csoportok is ellátogatnak hozzánk. A vendégeink nagyon kedvelik az egészségnapot, hiszen évről évre egyre többen látogatnak el rá. Ilyenkor kedvezményes belépőjegyet tudnak megváltani a nyugdíjasok egyénileg és csoportosan is – tette hozzá.

Ma olyan gyógyászati szolgáltatásokat lehetett kipróbálni, mint az iszappakolást, a masszásokat, a szárazföldi vagy víz alatti tornákat. Ezen kívül a Magyar Vöröskereszt területi szervezete megmérte a résztvevők vérnyomását, vércukor szintját- és testtömegindexét is.

Egy kis tornaóra. A gyakorlatok megmozgatták az egész testet.

Az iszappakoláshoz a marosi iszapot használják, amely nagyon jó reumás megbetegedésekre, nőgyógyászati panaszokra vagy törések utáni utókezelés gyanánt. A kezelés általában 20 percig tart.

– A nyugdíjas klub tagja vagyok. Amikor megrendezik ezt az egészségnapot, eljövünk rá. Amíg dolgoztunk, nem tudtunk ilyeneket kihasználni, de nyugdíjasként az időnk már megengedi, hogy részt vehessünk ilyen programon. Iszappakolás után a méréseket végeztetem el, a fürdés nem nekem való. – árulta el Hajdú Józsefné, az egyik résztvevő.

Népszerű volt az iszappakolás.

– Már harmadik alkalommal veszünk részt a Hagymatikum egészségnapján az egészségnapon. Ilyenkor férjemmel és a nővéremmel jövünk el, ha az időnk engedi. De általában havonta párszor szívesen fürdőzünk a Hagymatikumban. Vérnyomás- és cukormérés mellett a masszást veszem még igényben, mert az nagyon jó! – mondta Szűcs Antalné, miután túlesett a méréseken.

A szabadtéri fürdés is része volt az örömöknek.

A nyugdíjasoknak ebédidőben Polgár József szórakoztatta zenés műsorával.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest