Csongrád megyében a 10. heti influenza jelentéseket elemezve megállapítható, hogy az egész megye területén csökkent a bejelentett influenzás betegek száma.

Miután a csökkenés az előző hetihez képest jelentős, ezért az egész megye területén lévő fekvőbeteg ellátó intézményekben holnaptól a látogatási tilalmak feloldásáról döntött a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének igazgatója.

Dr. Tombácz Zsuzsanna megyei tisztifőorvos arról tájékoztatott, hogy az elmúlt héten még mindig 3 mintából mutattak ki Influenza vírust, így a megyében 53-ra emelkedett a pozitív mintával rendelkező fertőzöttek száma.

A megbetegedések mostani csökkenésének időszakában már megállapítható, hogy a 2014-2015-ös évben  Csongrád megyében magas aktivitású influenza járvány zajlott. Legnagyobb számban a 15-34 éves lakosság volt érintve, majd a 0-14 évesek, és a 35-59 évesek. Legkevesebb beteg a 60 év feletti lakosságból került ki. Súlyos, szövődményes esetek is kialakultak, leggyakoribb szövődmény a vérzéses tüdőgyulladás, mellhártya gyulladás, melléküreg gyulladások voltak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest