Makó

Négy aranyat zsebelt be Veszprémben a makói Broadway Dance


Kozserán Beáta – Makó

A korai versenykezdés miatt a versenyzőknek hajnali két órakor kellett indulniuk Makóról, hogy időben odaérhessenek a Veszprémbe, de ez cseppet sem szegte kedvét a lelkes makói táncosoknak, hiszen remekül teljesítettek.

A neves megmérettetésen összesen 6 ország (Szerbia, Szlovákia, Csehország, Horvátország, India és Magyarország) vett részt, több mint kétezer táncossal. A táncosok három korosztályban (Children, Junior, Felnőtt) és három kategóriában (amatőr, hobbi, profi) mérték össze tudásukat.

A Broadway Dance S.E. két Children csapatot indított, az Up- children nagyformációt és az ABBA Girls – children Triót.  Az Up tavasztündéres koreográfiáját a pontozó bírok a harmadik legjobbnak ítélték meg, és a különdíjas tortát is nekik osztotta ki a zsűri, kreatív egyedi fellépő ruhájuk miatt.

Az ABBA Girls Triót a versenyfelügyelők időközben átsorolták Junior kategóriába, ami a továbbiakban azt jelenti, hogy a csapat az életkori szabályokat figyelembe véve Junior csoportban fog versenyezni. Így érdekes helyzet alakult ki, három Broadway-es csoport lettek egymás ellenfelei a versenyen.

Egymás ellen versenyzett többek között az Ice Queen Junior Trió, a Demonic Angels Junior Trió és már az ABBA Girls Junior Trió is. Az ABBA Girls ABBA zenékre épülő koreográfiáját a pontozók végül a 3. helyre sorolták, az Ice Queen téli fagyos hangulatú előadása 2. helyezett lett, a Demonic Angels pedig megnyerve kategóriáját a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A legutolsó versenyszámban a felnőttek mutathatták meg tudásukat, itt már magas kategóriájú akrobatikákat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek.
 
Legelőször a Madness Felnőtt Nemzeti Kisformáció állt színpadra. A csapat kűrjében négy akrobatika volt, ezek közül három a legmagasabb szintű. A koreográfiát a Forma 1-es autóversenyzés inspirálta. Őket  az egyesület Magyar Bajnok Nagyformációja követte. Ezután az utolsó csapat, a Burlesque Felnőtt Trió is a színpadra állt.

– Amikor a Madness Felnőtt Kisformáció a dobogó legfelső fokára állhatott, már hatalmas örömmel töltött el bennünket. A nagyformációs kategóriában aztán tetőfokára hágott az izgalom. Hisz valóban négy remek csapat táncolt a döntőben a legjobb eredménybe bízva. Amikor elkezdték visszafelé felolvasni az eredményeket, már biztos volt, hogy a dobogóra állhatunk – idézte fel a feszült pillantokat Tóth Péter. – Ám azt nem sejtettük, hogy megnyerik a kategóriát és első helyezést ér el az American Captain Felnőtt Nagyformációnk! Hatalmas üdvrivalgás, taps közepette foglalta el a helyét a csapat  a dobogó legfelső fokán. Ezután a Burlesque Felnőtt Trió is felállhatott ugyanoda, amivel az összes felnőtt versenyző első helyezett  lett tette hozzá büszkén a táncoktató.

A csapatok és gyakorlataik:

3. hely Up – Children Nagyformáció : Szabó Boglárka, Rácz Fanni, Kriván Regina, Guvat Tamara, Andruskó Lilla, Kelemen Emma, Szűcs Fanni Edző: Tóth Péter.

3. hely ABBA Girls – Junior Trió: Köteles Krisztina, Marjai Viktória, Varga Cinti Edző: Tóth Péter.

2. hely Ice Queen – Junior Trió: Bende Flóra, Pallagi Dorina, Király Cintia Edző: Tóth Péter.

1. hely Demonic Angels – Junior Trió: Práger Katrin, Balázs Rebeka, Gulácsi Boglárka Edző: Tóth Péter.

1. hely Burlesque – Felnőtt Trió: Pálhidai Anetta, Kis Kitti, Mezei Tímea. Edző: Tóth Péter.

1.hely Madness – Felnőtt Nemzeti Kisformáció: Pálhidai Anetta, Kis Kitti, Mezei Tímea, Práger Katrin, Balázs Rebeka, Gulácsi Boglárka. Edző: Tóth Péter.

1. hely American Captain – Felnőtt Nagyformáció: Pálhidai Anetta, Kis Kitti, Mezei Tímea, Práger Katrin, Balázs Rebeka, Gulácsi Boglárka, Bende Flóra, Tóth Péter. Edző: Tóth Péter.