Istók Margit zongoratanárnő – a makói állami zeneiskola első tanárainak egyike a makóiak, zenét szerető emberek példaképe. Életútja egyszerre mutatja meg az ember esendőségét és nagyszerűségét, s azt, hogy kellő elszántsággal és akaraterővel milyen nagyszerű dolgokat lehet véghezvinni az életben.

Margit néni szelleme: az általa felállított értékrend, a minőség, a zenei igényesség ma is meghatározza a művészeti iskola mindennapi munkáját. Idén 20 éve, hogy a makói születésű, neves zongora pedagógus nincs közöttünk. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola e kerek évforduló alkalmából Margit nénire emlékezve művészeti emlékhetet szervez.
Kérik azokat, akik szívükbe zárták kedves zongoratanárukat és szívesen részesei lennének az emlékhét megszervezésének, támogassák az ötletet! Akiknek birtokában van fénykép vagy újságcikk Margit néniről, a zeneiskolai életről, szíveskedjenek eljuttatni az intézménybe! Várják azon a volt tanítványok írásait, visszaemlékezéseit is, akik megosztanák a legendás pedagógushoz kapcsolódó élményeiket, emlékeiket.

Az iskola kiállítást nyitna, majd később egy emlékkönyvet is kiadnak Margit néniről.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest