Korom András jegyzete

A várost két évtizeden át irányító politikus hivatali ideje alatt jelentős eredményeket ért el, hiszen vezetése alatt Makóig ért az autópálya, megépült az elkerülőút keleti szakasza, 12 Makovecz épület, köztük az immár Európa-szerte ismert, működtetése miatt azonban a makóiak körében nagy vitát kiváltó Hagymatikum. S úgy népesült be az ipari park, hogy annak bővítéséról már a jelenlegi testületnek kellett döntenie. Ahogy a mostani testületnek ad munkát azzal is, amit örökségként maga után hagyott.

“Az az igazság, hogy mi férfiak sokszor sokat hiszünk magunkról. Én – őszintén – tavaly óta egyre kevesebbet… Mi azt hisszük, amit csinálunk fontos, és igen, én azt hiszem, amit eddig csináltam, fontos és eredményes volt. Ez nem ment volna a feleségem nélkül, és akkor, ha nincs mellettem az a rengeteg női munkatárs, akik munkámat segítették. Nélkülük ez a város nem így nézne ki” – összegezte saját városvezetői két évtizedét a Korona zsúfolásig telt nagytermében, mely bérleti díját a pártja férfitagjai adták össze. Ahogy ők állták a rendezvény műsorának, hirdetésének és a szórólapok elkészítésének és terjesztésének költségét is.

Az óriási érdeklődés két dolgot is jól jelez. Az egyik: Makó volt polgármestere, a szocialisták helyi szervezetének elnöke továbbra is népszerű – igaz, főleg az idősebb korosztály soraiban. A másik: ma is jelentős támogatottságot, szimpátiát és nosztalgiát tudhat maga mögött. Már csak az a kérdés, hogy a következő helyhatósági választáson ismét csatasorba áll-e. Mivel azonban küzdő típus, aki szeret, tud és akar is szerepelni a nyilvánosság előtt, nagyon valószínű, hogy igen.

Buzás Péter így, vesztesen is nehéz ellenfele lehet a mai városvezetésnek, ha nem elégszik meg a megyei közgyűlésben való politizálással. Hiszen súlya van a szavának, igaz ma csak szimpatizánsai körében.

Azt pedig csak az nem látja, aki nem akarja: Buzás Péter csak a választást vesztette el, népszerűsége azonban töretlen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest