Korom András – Makó

Makó polgármestere Czirbus Gábor alpolgármesterré választáskor azt mondta, hogy két alpolgármesterrel kíván dolgozni, a második személyét majd januárban nevezi meg.
Nyomós oka van, hogy mégsem tette meg.

– Az innovációs iroda élére kinevezett Darabos Orsolyát szerettem volna eredetileg második alpolgármesteremnek. Még a választási kampány idején fogalmazódott meg bennem, hogy az egyik alpolgármester az ifjúsági, sport és kulturális rendezvényekért lesz felelős, a másiknak pedig olyat személyt szerettem volna kinevezni, aki a nagyberuházásokkal foglalkozik és tartja a kapcsolatot a vállalkozókkal. Ugyanis ezt az előző városvezetés nem tartotta hangsúlyos feladatnak – mondta Farkas Éva Erzsébet.

Makó polgármestere elárulta, hogy a második alpolgármesteri posztra azért Darabos Orsolyát szemelte ki, mert az korábban milliárdos projektek lebonyolításában vett részt a homokhátsági térségben, utóbb a Kisteleki Járási Hivatal vezetőjeként dolgozott, s innen költözött a városba.

– Végül abban maradtunk, hogy az innovációs iroda vezetőjeként ugyanúgy ellátja majd ezeket a feladatokat, mintha alpolgármesterré neveztem volna ki. Ez a döntés nem csak a makói gazdaságnak jelent előnyt, de takarékosabb megoldás is – tette hozzá Farkas Éva Erzsébet.

 A város polgármestere azt is elárulta, hogy a tervezett makói beruházások előkészítése, illetve majdani lebonyolítása érdekében két tapasztalt fiatal szakemberrel erősíti meg az innovációs irodát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest