Gajáta Fanni – Makó 
 
 Bár 2 évvel ezelőtt március 15-e körül nagy mennyiségű hó esett le, idén nem várják vissza a téli zord időjárást a makóiak, így vannak, akik hozzá is kezdtek a házuk előtti kiskertek szépítéséhez, illetve a közterületeket is virágosítják a közmunkások.
 
A nagyobb forgalmú utcákban, mint például a Kálvárián, nem igen dolgoztak ma délelőtt, de több helyen látszódott, hogy dolgoztak a házuk előtt. A Szép utcában egyedül Bíróné Marika néni kertészkedett, aki elmondta addig dolgozik, amíg a lábai engedik. – Öreg vagyok én már, nehézkesen megy a munka. Tavaly egy fiatalember megcsinálta a kiskertet 6000 forintért, de úgy látszik a kikerics erősebb, és utat tör magának, ezért fogtam most magam hozzá.
Az Aradi úton a tavalyi csatornázás és kerékpárút felújítás nyomott hagyott a kerteken: a fákon kívül nem még nem nagyon látható szépen gondozott előkert.
 

A Batthyány utcában is egy idős hölgy dolgozgatott: – Szépítgetem, gazolgatom kicsit a kertet. 1 hónap múlva, ha visszajönne, csodálatos virág kavalkád láthat majd, arról készítsen fotót! Rózsák, tulipánok, nárciszok is virágoznak, a krókusz pedig már ki is bújt! Tudja, a konyha- és étkezőablakból szeretem nézni azokat – mesélte izgatottan és elmondta, sajnos az utcájukban egyre kevesebb a virágos előkert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest