Gajáta Fanni – Apátfalva

Az apátfalvi, magyarcsanádi pitvarosi, makói és szegedi vadásztársaságok tagjai vettek részt az évadzáró bálon. Bálint Antal elnök beszédében elmondta, az este a szórakozás és barátkozás mellett a közösségépítésről is szóljon.

Fair-play  elismerést kapott a Maros Vadásztársaság egyik hölgy tagja, Bottáné Szabó Zsuzsanna.
– Az eset a januári apróvadászaton történt. Egy nádashoz érve a vadásztársaság egyik tagja, Jani bácsi alatt beszakadt a jég. Először Zsófi lányommal mentünk oda segíteni, de alattunk is beszakadt a jég. Ekkor segítségünkre siettek, de sajnos alattuk is megtört a jég. Miután sikeresen kisegítettek minket, édesanyámhoz mentünk szárítkozni – mesélte el portálunknak Bottáné Szabó Zsuzsanna. – Meglepetésként ért ez a kitüntetés, mivel nem tudtam róla, hogy díjat fogok kapni.

– Vadásztársaságunk 1997-ben alakult. Idáig, majdnem minden évben rendeztünk bált, ilyenkor a vadásztársaság tagjai és hozzátartozói, és a helyi prominensek kapnak meghívást. Általában 100-130-an jönnek el egy-egy ilyen alkalomra, az apátfalvi Kultúrházba – mondta el Bálint Antal, a Maros Vadásztársaság elnöke. – Jelenleg 37 tagú a társaságunk, de idén egy újabb hölgy kerül a sorainkba, így már két Diánánk is lesz. Próbáljuk a vadászatnak a szép oldalát megismertetni az emberekkel. Szeretnénk, ha sportként gondolnának rá, mivel ez egy nemes dolog.

A vacsora – melyhez vadászkürttel kívántak jóétvágyat – menüjén megtalálhatóak voltak különböző vadételek, illetve az est folyamán tombolahúzást is rendeztek. A nőnap alkalmából pedig a hölgyek egy-egy szál virágot kaptak az uraktól.

Képeink a bálról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest