Kozserán Beáta – Makó

– Az alapötlet Molnár Lászlónak, a Sportmúzeum egyik alapítójának köszönhető. Egy szerkesztő csapat segítségével foglaljuk össze képekben Makó város sporttörténetét. Az összeállításban a makói Sportmúzeum képeit használjuk fel, illetve magángyűjtők, magánfotósok, és régi sportolók képeit is felkutatjuk – mondta Halász Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Megtudtuk tőle azt is,  hogy nem csak a könyvben, de hamarosan az Erdei János Sportcsarnok falain is láthatunk majd régi képeket, hiszen az alapötletet továbbgondolva, Márton Imre ügyvezető, a városi sportcsarnok idén nyáron 15 éves évfordulója apropóján a létesítmény folyosóit is, a könyvben megjelenő fényképekkel díszítené fel.

A legújabb képes kötet a Makó Anno sorozatokhoz hasonlóan  A/4- es kemény borítós, cérnafűzött formában kerülhet majd  a gyűjtők polcaira. 400 oldalon, több mint 700 fotó illusztrálja az 1910-es évektől egészen napjainkig Makó jelentősebb sporteseményeit, továbbá megismerhetjük a helyi klubok játékosait, akikre méltán lehetünk büszkék.

A még szerkesztés alatt álló fotókönyv előszavát Keczer Tamás Makó díszpolgára, az Országos Testnevelési és Sporthivatal nyugalmazott elnökhelyettese írja.

A szerkesztőki: Forgó Géza, Halász Tamás, Kovács Sándor, Márton Imre, Ménesi Gábor, Molnár László és Zeitler Ádám, külső segítőkkel, jelenlegi és egykori sportvezetőkkel karöltve kutatják fel és állítják össze képekben Makó sporttörténelmét.

A könyv összesen 28 sportágat mutat be: aerobik, asztaltenisz, atlétika, birkózás, horgászsport, íjászat, kézilabda, küzdősportok, labdarúgás, lovassport, lövészet, ökölvívás, sakk, technikai sport, teke, tenisz, torna, tömegsport, triatlon, úszás, evezés, hosszú méta, rádióamatőrök, röplabda, sárkányrepülő, tájékozódási futás, természetjárás, vívás.

A kötetről további részletek itt tudhatók meg.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest