Makó

Állva tapsolták Buzás Pétert a nőnapi ünnepség vendégei


Bojtor Boglárka – Makó

Már bőven az ünnepség előtt megteltek a Korona nagytermében a sorok, rengeteg hölgy érkezett a köszöntésre, főleg az idősebb korosztályból. Amikor Buzás Péter megérkezett, a közönség egyszerre felállt és vastapssal köszöntötte a volt polgármestert, aki később bevallotta könnyeit kerülgetve sétált a színpadhoz. Mellette Varga Péter, az MSZP megyei alelnöke és Gáspár Sándor képviselő foglalt helyet.

Gáspár Sándor, Buzás Péter és Varga Péter a Koronában tartott nőnapi ünnepségen.

– Amikor eldöntöttük, hogy megtartjuk ezt az ünnepséget, gondolkoztunk azon, hogy mennyien jönnek el, leszünk-e elegen. Köszönöm, hogy most is eljöttek – kezdte köszöntőjét Buzás Péter volt polgármester, az MSZP helyi elnöke.

– Az elmúlt húsz évből legalább tizennyolcban ekkora nőnapi ünnepséget szerveztünk. Sajnos a Hagymaház nagytermébe a mozi miatt most nem mehettünk – mondta el felvezető gondolatait. – Vannak olyan ünnepek, amik a lelkünkhöz közel áll, ide tartozik a nőnap is. Ez az ünnep kicsit a baloldali értékekhez tartozó ünnep, amit nem nagyon szoktunk kimondani, de most van ennek aktualitása, hogy megemlítsük – folytatta, majd történelmi példákat hozott fel a nők egyenjogúságának küzdelmével kapcsolatosan. – Az az igazság, hogy mi férfiak sokszor sokat hiszünk magunkról, én őszintén tavaly óta egyre kevesebbet, de biztos, hogy mi férfiak magunkat sokszor elsődlegesnek gondoljuk. Mi azt hisszük, amit csinálunk fontos, és igen, én azt hiszem, amit eddig csináltam, fontos és eredményes volt. Ez nem ment volna a feleségem nélkül és akkor, ha nincs mellettem az a rengeteg női munkatárs, akik munkámat segítették, nélkülük ez a város nem így nézne ki – mondta.

Záró gondolatként hozzátette: bölcs gondolatokat csak akkor és ott lehet mondani, ahol szeretet van, a szeretet eltűri a hazugságot, mindent megbocsát, elvisel. Azt nem elvárni, hanem adni kell. Minél többet adunk, annál többet kapunk vissza belőle.

Az ünnepségen Luigi  köszöntötte ismert dalaival a hölgyeket, akik közül volt, olyan is aki gátlásait félredobva táncra perdült. A műsor után az MSZP makói tagjai egy-egy szál gerberával köszöntötték az ünnepségről távozó a nőket.

További képeink: