Oláh Nóra – Makó

A Szabadkán megrendezett zenei fesztivál az alap- és középfokon tanuló tehetséges növendékek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, és egyben alkalmat a megmérettetésre. Szervezője az Electe Egyesület, házigazdája a Szabadkai Zeneiskola.

A verseny nyilvános zenei és pedagógiai rendezvény, melyre előzetes szűrés nélkül jelentkezhet minden hazai és külföldi alapfokú és középfokú zeneművészeti intézmény fuvola, klarinét és szaxofon ágazaton. Elsősorban a környékbeli országok (Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország) vettek részt, de érkeztek versenyzők távolabbról is. A zsűri kiváló zenepedagógusok és szólistákból állt: Magyarországról Puskás Levente (szaxofon), valamint Szlovéniából Jože Kotar (klarinét) és Matej Zupan (fuvola).

Az elmúlt hét végén rendezett háromnapos programja során, korcsoportonkénti besorolásban zajlott a több mint 140 résztvevő zenei vetélkedése; a korosztályos győztesek felléphettek a fesztivált záró gálakoncerten is.

Az erős mezőnyben folyó küzdelemben a bartókos növendékek szép sikert könyvelhettek el: a klarinéton játszó hetedik osztályos Galgóczki Zoltán és az ugyancsak hetedikes fuvolista, Szigeti Emese második helyezést értek el, míg a nyolcadikba járó klarinétos Szigeti Réka arany minősítésű első díjat – és egyben a gálakoncerten való szereplési lehetőséget  kapott. Felkészítő tanáraik Nagy Árpád, Poór Ágnes és Kovács Klára.

Poór Ágnes azt is elárulta a növendékekről, hogy zenei pályára készülnek, a végzős Réka ősztől már Békéscsabán folytatja tanulmányait. A magas szintű versenyszereplést több hónapos intenzív, a képességek határait feszegető felkészülés előzte meg, ugyanakkor a sikerhez a háttérben folyó igazi csapatmunka is hozzájárult. A felkészítő tanárok és növendékeik szakmai szimbiózisa kiegészült a minden téren megmutatkozó szülői támogatással, illetve a produkciókat zongorán kísérő Benkő Zoltán lelkiismeretes közreműködésével.

A diákok nem pihenhetnek a babérjaikon, ugyanis a két klarinétos, a hangszerét jóformán le sem téve, folytatja a szereplést – ezúttal Szentesen, a Megyei Kortárszenei Találkozón…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest