Korom András – Makó

– Miért vállalta a Nonprofit kft. vezetését?

– Makói születésű vagyok, itt is éltem mindig a családommal. 1986-ban a Maroslelei Általános Művelődési Központban kezdtem könyvtárosként dolgozni, majd művelődésszervezőként, végül közművelődési intézményvezetőként töltöttem el közel két évtizedet a településen. Folyamatosan képeztem magam, hogy az aktuális és szükséges tudással mindig rendelkezhessem. 2013. szeptemberétől a Makói József Attila Gimnáziumban dolgoztam iskolai könyvtárosként. Idén. február 1-től pedig a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. vezetésével bízott meg az önkormányzata, amely feladatot megbízást Márton Imre kollégámmal közösen látunk el. A feladat számomra megtisztelő és felelősségteljes. Nagyon komoly szakmai kihívásként élem meg, hogy a szülővárosom nagy múlttal rendelkező közművelődési intézményében dolgozhatok. A korábbi évtizedekben felhalmozott szakmai, illetve vezetői tapasztalatom maximumát kívánom nyújtani a város kulturális életének szolgálatában. Nagyon szerteágazóak a feladataink, a kulturális élet szinte minden területét képviselnünk kell, és ez inspirál. Az önkormányzattal, a helyi civil szervezetekkel, az egyházakkal, a vállalkozókkal, az intézményekkel együttműködve szeretnénk dolgozni és velük együtt, közösen megtölteni programokkal az intézményt.
 

– Mit tapasztalt, amikor munkába állt?

– Tapasztalt és képzett munkatársaim vannak, akikkel az első pillanattól kezdve együttműködésben dolgozunk, mindent megbeszélünk és egyeztetünk. Másképpen ezt nem is lehetne csinálni. A költségvetést már a múlt évben összeállították a kollégák, ez alapján szervezzük, tervezzük az idei évet. A legközelebbi rendezvény, a Városi és Térségi Vers- és Prózamondó Verseny eredményhirdetése és díjkiosztása március 14-én lesz. Ezt természetesen megelőzi a diákok egy héten át tartó – korosztályok szerinti – versenyzése. Nagyon fontos, hogy a makóiakat és a térségben élőket értesítsük a rendezvényekről, ezért kérjük a sajtó együttműködését a programjaink népszerűsítésében.

– Milyen tervei vannak?
– Legfontosabb, hogy felelősen, átgondoltan, folyamatosan építsük fel az év kulturális eseményeit. Igyekszünk az eddigi értékek megőrzése mellett új művelődési struktúrákat bevezetni úgy, hogy minden korosztály számára kínáljunk programot. A megnyíló pályázati lehetőségek révén lehetőségünk lesz számos olyan programelemet megvalósítanunk, amelyek eddig hiányoztak a Hagymaház által nyújtott lehetőségek közül. Már most összeállítottuk a városi gyermeknap programjait és a Makói Nyár előadásait. Lesz újdonság a sorozatban, de itt lesz az a műfaj is, amelyeket szeretett a makói közönség. Ősztől ismét indul a Hollósy Kornélia bérlet és lesz a diák színházi bérlet is. Tervezünk a kisebbeknek bérleten kívüli előadásokat, közösen felmérve az igényeket az óvodavezetőkkel. A terveink között szerepelnek – a felsoroltakon kívül – új rendezvények is. Folytatjuk a zenepaviloni estéket, itt elsőként a makói vagy a városhoz kötődő együtteseket, szólistákat kértük fel egy-egy vasárnap esti együtt zenélésre. Szívesen vesszük és megköszönjük az építőjellegű javaslatokat a munkánkhoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest