“A mondavaló, és program nélküli pártok minden olyan ügynek örülnek, amelyek segítségével a figyelem középpontjába kerülhetnek. A DK a Ságvári-ügyben is ezt teszi.
Képviselőként örömmel tölt el az, hogy két hónappal azt követően, hogy a Ságvári-szobor áthelyezéséről szóló indítványomat beadtam, már a DK-hoz is eljutott a hír. A sajtótájokztatójukon elhangzottakra úgy gondolom, hogy a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása a megfelelő válasz:
” Összefoglaló a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezésekkel összefüggő szakmai vizsgálatról

Ságvári Endre, jogász, fővárosi tisztviselő (1913-1944)
Az 1930-as évek második felétől kapcsolódik be az antifasiszta illegális kommunista mozgalomba. Az Országos Ifjúsági Bizottság egyik vezetője. 1942-től illegalitásba vonult. 1944-ben a Békapárt Béke és Szabadság című lapjának szerkesztője. Tevékenységét a csendőrség felfedte és letartóztatására tett kísérletekor fegyveres harcban halálos sebet kapott. Neve a kommunista áldozatvállalás jelképe lett, így közterület elnevezésére nem ajánljuk, mivel értelmezésünk szerint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi törvény 14 paragrafus (2) bekezdése alapján XX. századi önkényuralmi politikai rendszer fenntartásához kapcsolható.”

Azzal, hogy a szobrot áthelyezzük, semmi mást nem teszünk. mint betartjuk az előbb említett törvényt. Reménykedem benne, hogy sem a DK, sem Mucsi Tamás nem olyan bátor, hogy okosabbnak tartsa magát a Magyar Tudományos Akadémiánál! – írta Zeitler Ádám, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest